Welke soorten leningen bestaan er?

Het woonkrediet

Een woonkrediet gebruikt u om een onroerend goed (bouwgrond of woning) aan te kopen, aan te passen of te behouden. De lening wordt gewaarborgd door een hypotheek op het onroerend goed.

De woonlening

Minder groot bedrag nodig of kan je snel terugbetalen? Dan is de woonlening het ideale. Er is ook geen hypotheek nodig voor dit type lening om uw verbouwingswerken, grondaankoop of woningaankoop te financieren.

Het overbruggingskrediet

Een overbruggingskrediet is interessant als u uw nieuwe woning moet betalen en uw oude woning nog niet verkocht is.

De autolening

Eindelijk is het zover. U staat op het punt een nieuwe (of tweedehands) auto te kopen. De volledige kostprijs van uw wagen contant betalen lijkt u niet echt haalbaar. Met een autolening betaalt u (een gedeelte van) uw wagen terug met maandelijkse afbetalingen.

De lening op afbetaling

Een lening op afbetaling is de ideale kredietvorm voor uw investeringen voor privé-doeleinden op korte of middellange termijn. Interessant als u uw spaargelden of lopende beleggingen ongemoeid wil laten zodat ze maximaal blijven renderen.
Dringend meubelen nodig, een nieuwe PC of elektrotoestellen? Om aankopen van dit type te financieren kan u het éxacte bedrag lenen en dit maandelijks terugbetalen. Ook om de studies van uw kinderen te betalen. Makkelijk en simpel.
Afhankelijk van het ontleende bedrag, heeft de wetgever een maximum duurtijd bepaald.

De kredietverzekering

Voor belangrijke aankopen doet u beroep op een krediet. Normaal, toch? Maar heeft u al eens nagedacht over wat er zou gebeuren als u vroegtijdig overlijdt? Wie zorgt dan voor de verdere afbetaling? Bescherm uw nabestaanden met de kredietverzekering, voor slechts enkele Euro’s meer hoeven zij zich geen zorgen meer te maken als er u iets overkomt!
Meer informatie over de maximale tarieven hier.